Un centenar d’empreses s’interessen pel programa de digitalització presentat pel Digital Impulse Hub (DIH), liderat per la Cambra de Comerç de Terrassa, al MWC

Cambra fons

Un centenar d’empreses s’interessen pel programa de digitalització presentat pel Digital Impulse Hub (DIH), liderat per la Cambra de Comerç de Terrassa, al MWC

Testar les tecnologies abans d’implementar-les i l’acompanyament en la cerca de finançament, aspectes molt valorats del programa

Disposar de subvencions per testar tecnologies abans d’implementar-les i d’un servei d’assessorament per a la recerca de finançament han estat dos dels aspectes més valorats pel centenar de pimes que han passat pel Digital Impulse Hub (DIH), liderat per la Cambra de Comerç de Terrassa, durant el Mobile World Congress (MWC) a Fira Gran Via. El DIH ha presentat el programa de Suport als Digital Innovation Hubs que preveu ajuts de fins a 30.000 euros en diferents serveis per a la digitalització de les pimes catalanes. El DIH forma part, des de juliol de 2022, de la xarxa European Digital Innovation Hub. Això fa possible que aquest hub tingui laccés a convocatòries restringides com ara el Programa de Suport als Hubs d’Innovació presentat a la fira.

L’actual convocatòria del programa preveu diferents tipus de serveis orientats a facilitar solucions de digitalització disruptives a les pimes, amb diferents quanties d’ajuts. Aquests serveis es concreten en actuacions de formació, assaig i experimentació, cerca de finançament i accés a xarxes i ecosistemes d’innovació. La responsable del DIH, Sílvia Herrera, explica del pas pel MWC que “les empreses han vist molt positiu poder comptar amb subvencions per poder testar tecnologies a les seves empreses abans d’haver d’invertir i a més valoren poder disposar d’un servei d’assessoria per trobar formats de finançar la implantació de la tecnologia”. 

El DIH, un bon enfocament

La responsable del DIH indica que les empreses que ens han visitat també han valorat positivament l’enfocament específic del Digital Impulse Hub i el fet que ens posem, braç a braç, a identificar com aprofitar aquests ajuts. Hem informat una mitjana de vint-i-cinc empreses cada dia”. Ara bé, la feina no queda només en el MWC: “hem acordat tenir reunions de seguiment per valorar els projectes que tenen sobre la taula aquestes empreses i veure com les podem ajudar”, conclou Herrera.

D’altra banda, el DIH també ha dut a terme una acció proactiva per identificar Pimes innovadores presents al MWC, potencials usuàries del programa. Hem concertat entrevistes amb empreses catalanes i hem aprofitat que érem aquí per reforçar la relació i explicar el programa”. D’altra banda, Herrera destaca del pas pel MWC que “a més, hem tingut la visita de totes les entitats que formen part del nostre consorci. Destaquem la visita de les autoritats catalanes el dia de la inauguració”, explica Herrera.

Digital Impulse Hub, aliança única

El DIH està integrat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el Consorci Localret, els Ajuntaments de Terrassa, Rubí i Sant Cugat del Vallès, el Consell General de Cambres de Catalunya i la Cambra de Terrassa.

El Digital Impulse Hub (DIH), constituït l’any 2019, és una aliança sense precedents entre l’administració local, les cambres de comerç i les universitats tecnològiques, a través dels seus laboratoris i grups de recerca per ajudar a digitalitzar les pimes i l’administració local de Catalunya. El Digital Impulse Hub és una aposta estratègica, sense ànim de lucre, per donar suport a la transformació digital de les pimes i de l’administració local i contribuir així a l’eficiència, competitivitat i creixement econòmic de Catalunya.

Desplaça cap amunt