La internacionalitat en un món glocal
Sembla que va ser ahir quan la paraula globalització es va posar en boca de tots. Fa temps que utilitzem aquesta paraula per descriure aquest fenomen mundial d’abast econòmic, tecnològic, social i cultural.
Identifiquem el concepte de globalització com un procés d’integració internacional generat per la nostra societat, derivat de l’intercanvi de visions, productes, idees i altres aspectes de la cultura del món.
D’últims anys a ençà, però, l’auge de noves telecomunicacions i la revolució digital, juntament amb noves percepcions i realitats socials, han motivat a replantejar aquest concepte i formular-ne un de nou derivat de l’anterior: la glocalització.
Què significa aquest nou concepte?
Trobem els inicis del terme glocalització al Japó durant la dècada dels 80; inspirat en la paraula “Dochakuka”, que vol dir “localització global”. Originalment es referia al procés d’adaptació de les tècniques del cultiu segons on s’empressin. No va ser però, fins el 1992 que Roland Robertson emprà el terme glocal en els seus estudis sobre el comportament social.
La glocalització fa referència a la unió entre elements del món global i elements del món local. A tota persona, grup, divisió, unitat, organització o comunitat que està disposada i és capaç de “pensar globalment i actuar localment”. Per exemple: una empresa fabrica els seus productes al país o al municipi concret per al qual s’ofereixen.
La teva empresa és glocal?
- La teva companyia té una seu local
- Treballeu en mercats internacionals
- Expandiu la vostra marca a través d’internet i les TIC
- Heu creat una xarxa de partners internacionals
- Heu establert relacions amb col·laboradors internacionals
- Heu incorporat talent internacional
A la Jornada d’Emprenedoria d’enguany parlarem sobre com la idea de pensar globalment per actuar localment ens porta a noves formes i models d’empreses. Els reptes són constants i el món es transforma dia a dia. Per això és fonamental estar actualitzat, conèixer les eines que tenim a l’abast de la mà per aprofitar millor les oportunitats. La redefinició de les fronteres es fa dia a dia. Estàs preparat/da per a fer el salt?
A través de l’organització conjunta de la 11a Jornada d’Emprenedoria, la Cambra i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès volen reivindicar la creació d’empresa i l’emprenedoria com a un dels principals elements dinamitzadors de l’activitat econòmica i la generació de riquesa i llocs de treball del territori.
La Jornada, que esdevindrà el proper 13 de novembre al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès, comptarà amb les conferències: “Robin-Hat: Barrets de quiròfan amb actitud”, a càrrec de Javier Garrido, soci i fundador de l’empresa i “La solució comença per Co-“, a càrrec d’Alfons Comella, fundador d’Infonomia i Co-Society. D’altra banda, la Jornada tornarà a tenir un panell amb casos empresarials, enguany moderat i presentat per Manel Garcia Puig, responsable de màrqueting i vendes d’ImaginCafè, que comptarà amb la participació de Mamen Martí, directora del projecte BCNTECH4WOMEN, Mercè Martí, presidenta executiva de Kreston Iberaudit i Alex Frías, emprenedor del programa europeu Erasmus for Young Entrepreneurs.
Participa-hi!
Més informació i inscripcions a la jornada AQUÍ
o
demana’ns més informació a: