En el marc de la Jornada d’internacionalització d’empreses de serveis, organitzada sota el paraigües del projecte europeu Chimera
LA CAMBRA DE TERRASSA PROMOU UNA SESSIÓ DE NETWORKING B2B INTERNACIONAL D’EMPRESES DEL SECTOR CREATIU
Un total de 70 representants d’empreses i institucions de tota la Unió Europea es reuniran a la seu de la Cambra el proper 13 de juny Casos d’èxit: tres empreses catalanes del sectors de tecnologia audiovisual, disseny i arquitectura exposaran la seva experiència en el mercat internacional Terrassa, 11 de juny de 2018. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa acollirà el proper dimecres 13 de juny una jornada orientada a promoure la internacionalització de les empreses del sector dels serveis en el marc de la qual es presentaran experiències i casos d’èxit d’empreses del sector creatiu en els mercats internacionals i es potenciaran activitats de networking B2B entre els participants, la majoria vinculades a la indústria del sector creatiu i cultural d’Europa.
La jornada, organitzada sota el paraigües del projecte de cooperació europeu Chimera, ha estat dissenyada per analitzar els factors d’internacionalització de les empreses del sector de serveis. Després de l’acte de benvinguda a càrrec de Carles Pons, vicepresident de la Cambra de Terrassa, se celebrarà una ponència sobre la internacionalització dels serveis a càrrec d’Albert García Trius, especialista en internacionalització. Amb un enfoc més pràctic, s’iniciarà posteriorment un espai destinat a la presentació de les experiències d’èxit par part de tres empreses relacionades amb serveis del sector creatiu que han desenvolupat una sòlida estratègia internacional. Es tracta de Lúcid Product Design Agency, de Terrassa, una agència que ofereix serveis de disseny i desenvolupament de producte i innovació, comunicació i estratègia de marca; IGLOR Soluciones Audiovisuales Avanzadas, de Barcelona, dedicada al disseny i desenvolupament de solucions tecnològiques audiovisuals a mida; i Gina Barcelona Architects, dedicada al desenvolupament de projectes d’arquitectura, urbanisme i paisatge. Després d’un col·loqui, la jornada tindrà continuïtat en un entorn més informal en el marc d’un dinar i els assistents participaran a la tarda en un espai de networking orientat a facilitar l’intercanvi de coneixement, acords de cooperació internacional i oportunitats de negoci. La jornada es desenvoluparà des de dos quarts de deu del matí fins a les sis de la tarda.
Un total de 53 empreses dels sectors audiovisual, disseny, arquitectura, videojocs, VR, AR, música i patrimoni provinents de 8 països europeus assistiran a la jornada juntament amb 17 representants de les organitzacions internacionals sòcies del projecte de cooperació europeu Chimera.
La Cambra de Terrassa és una de les organitzacions sòcies del projecte europeu Chimera, promogut per fomentar la competitivitat i la cooperació transnacional entre empreses del sector de les indústries creatives dels països mediterranis. Des de la seva posada en marxa el desembre de 2016, l’entitat empresarial terrassenca s’ha implicat activament en la dinamització de la indústria creativa i cultural i afavorir el seu creixement i la seva competitivitat, mitjançant accions d’anàlisi del sector i prospecció de mercat, formació en internacionalització i accions de cooperació i intercanvi internacional amb la col·laboració d’empreses, clústers i associacions sectorials de Catalunya. El projecte Chimera, que es desenvolupa en el marc del programa Interreg Mediterranean cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, també compta també amb la participació de d’organitzacions d’Itàlia, Eslovènia, Portugal, Grècia, França i Albània.
Referent al desenvolupament d’accions de suport a l’activitat internacional per al teixit empresarial de la demarcació de Terrassa, la Cambra aposta amb fermesa pel desenvolupament d’estratègies que afavoreixin l’impuls de l’activitat internacional de les empreses del sector serveis i la seva projecció en un entorn global. En aquest sentit, l’entitat empresarial ha desplegat aquesta acció de suport en el marc de les activitats cambraopina amb l’objectiu de difondre exemples d’empreses de serveis i generar debat entorn a les accions de suport a la iniciació a la internacionalització del sector terciari.