La Cambra de Terrassa imparteix un programa de formació a directius de clústers europeus de la indústria creativa i cultural per afavorir la promoció internacional del sector

Cambra fons

Coincidint amb una trobada amb el socis europeus del projecte Chimera els dies 20, 21 i 22 de març

LA CAMBRA DE TERRASSA IMPARTEIX UN PROGRAMA DE FORMACIÓ A DIRECTIUS DE CLUSTERS EUROPEUS DE LA INDÚSTRIA CREATIVA I CULTURAL PER AFAVORIR LA PROMOCIÓ INTERNACIONAL DEL SECTOR

La Cambra de Terrassa imparteix un programa de formació a directius de clústers europeus de la indústria creativa i cultural per afavorir la promoció internacional del sector

La Cambra ha estat elegida dins del projecte Chimera per dissenyar i impartir el programa europeu de formació en internacionalització en el que participaran un total de 35 directors de clústers, associacions sectorials i dinamitzadors del sector creatiu d’Itàlia, França, Eslovènia, Grècia i Espanya.

Terrassa, 21 de març de 2018. Un total de 35 representants de clústers, associacions sectorials i dinamitzadors de la indústria creativa i cultural d’Itàlia, França, Eslovènia, Grècia i Espanya participen els dies 21 i 22 de març en unes jornades de formació en internacionalització i promoció a la seu de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa. L’entitat empresarial terrassenca ha rebut l’encàrrec dels socis del projecte europeu Chimera de dissenyar i impartir el programa de formació destinat a dotar de competències en màrqueting de planificació estratègica, internacionalització i màrqueting digital als directors i gestors de clústers i associacions sectorials constituïdes per dinamitzar empreses del sector creatiu i cultural. Les jornades de formació s’han iniciat després d’una trobada dels socis europeu del projecte Chimera, de foment de la competitivitat i la cooperació transnacional d’empreses del sector de les indústries creatives dels països mediterranis, a la seu de la Cambra el dimarts 20 de març.

Les jornades de formació han estat dissenyades per la Cambra de Terrassa per dotar de coneixement, eines i habilitats de gestió en l’àmbit del màrqueting digital i la promoció internacional del sector creatiu i cultural, en un entorn amb un alt component relacional. A més a més d’apropar-se a la situació actual i les perspectives de futur, els participants exploraran com fer un pla de negoci específic per al seu clúster i coneixeran les últimes tendències, amb el suport d’alguns casos d’èxit, en l’àmbit del màrqueting digital, a més a més d’adquirir coneixements sobre els sistemes de mesura i avaluació de resultats de les campanyes de promoció digital. Les jornades, que es desenvolupen en els dos dies de 9 a 18 hores ininterrompudament, ofereixen una orientació molt pràctica i interactiva de manera que permetrà als participants definir el seu propi pla d’acció.

El programa de formació dóna resposta a un dels resultats de l’estudi sobre la situació actual del sector creatiu i cultural que els socis europeus dels projecte Chimera han estat desenvolupant durant l’any 2017 i en el marc del qual s’advocava unànimement per la definició d’un pla d’acció que permetés incorporar eines de màrqueting digital per a la promoció del sector acompanyat d’un pla específic de formació orientat a donar resposta a les canviants demandes empresarials el que, juntament amb l’alta qualificació que experimenten els professionals del sector, contribuirà a afrontar la gran competència global. Després de les jornades de formació, el projecte preveu trobades B2B de la indústria creativa i cultural a Terrassa el proper mes de juny i a Itàlia el mes d’octubre de 2018.

Chimera

Chimera és un projecte de cooperació europea del programa Interreg Mediterranean, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, que té com a objectiu fomentar la competitivitat i la cooperació transnacional entre empreses del sector de les indústries creatives dels països mediterranis. La Cambra de Terrassa és una de les organitzacions sòcies del projecte juntament amb el Parc Audiovisual de Catalunya, que actua com a soci col·laborador. El projecte també compta amb la participació de representants d’Itàlia, Eslovènia, Portugal, Grècia, França i Albània. Amb una durada de tres anys, el projecte es va posar en marxa el desembre de 2016.

Descarrega PDF.

Desplaça cap amunt