La Cambra de Terrassa i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya alerten i aconsellen a les pimes en matèria de ciberseguretat

Cambra fons

En el marc de la campanya “Digitalitza el teu negoci. Fes-lo cibersegur” va celebrar-se un webinar sobre la ciberseguretat, dirigit a les empreses

LA CAMBRA DE TERRASSA I L’AGÈNCIA DE CIBERSEGURETAT DE CATALUNYA ALERTEN I ACONSELLEN A LES PIMES EN MATÈRIA DE CIBERSEGURETAT

En el webinar, que va ser organitzat conjuntament per la Cambra de Terrassa i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, es van exposar alguns dels punts clau de la campanya “Digitalitza el teu negoci. Fes-lo cibersegur”, com poder teletreballar en un entorn protegit i com guanyar en confiança digital, processos que s’han vist accelerats pel context de la pandèmia de la COVID-19

 Durant la sessió, també es van exposar els resultats de l’enquesta de digitalització realitzada per la Cambra a les empreses de Catalunya en el context de la COVID-19, la qual s’emmarca en el projecte europeu CVETNET i en l’aliança per a la digitalització, Digital Impulse Hub

Terrassa, 2 de novembre de 2020. El passat dimecres, dia 28 d’octubre, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya van organitzar el webinar “Digitalitza el teu negoci. Fes-lo cibersegur”, en el marc del projecte europeu CVETNET i l’aliança per la digitalització de les pimes, Digital Impulse Hub.

La sessió va ser inaugurada per Josep Prats, director gerent de la Cambra, en la que va destacar que “estem immersos en un moment de canvis, en què la digitalització i la incorporació de la tecnologia ens permet i ens obre alternatives de millora dels nostres negocis i de les nostres activitats (…) És cert que aquesta incorporació de la tecnologia i digitalització també ens porta al fet que se’ns incrementen els riscos, amenaces i vulnerabilitats que abans no existien (…). La ciberseguretat, i la digitalització en el seu conjunt, no és un tema que només afecta algunes persones de l’empresa, sinó que es tracta d’una qüestió transversal que afecta, pràcticament, tots els processos d’una organització“.

Tanmateix, durant el webinar, Anna Pajarón, responsable de Projectes Internacionals de la Cambra, va exposar els resultats de l’enquesta de digitalització, en la que s’ha fet el treball de recollir l’opinió i d’enquestar en profunditat a un conjunt d’empreses de la demarcació amb la finalitat de conèixer els aspectes clau relacionats amb la digitalització de la petita i mitjana empresa. Per consultar els resultats de l’enquesta, els quals es van fer públics durant les darreres setmanes, podeu consultar l’enllaç.

Durant la sessió, Josep de la Casa, formador del Programa Internet Segura de l’Agència de Ciberseguretat, va explicar alguns dels punts clau de la campanya “Digitalitza el teu negoci. Fes-lo cibersegur” sobre com podem teletreballar en un entorn protegit. En la sessió es va mostrar la ciberseguretat com un valor afegit que nodreix les empreses i els professionals, no només per mantenir la seguretat, sinó que també per guanyar confiança digital.

En finalitzar, Manel Medina, catedràtic de la UPC i director dels màsters de Ciberseguretat i Blockchain de la UPC School va atendre i respondre les preguntes formulades pels assistents a la sessió.

Per visualitzar la gravació del webinar, clicar AQUÍ

La campanya “Digitalitza el teu negoci. Fes-lo cibersegur”

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, tenint en compte els efectes que la pandèmia ha causat en el teixit empresarial català, va impulsar la campanya “Digitalitza el teu negoci. Fes-lo cibersegur”. Aquesta iniciativa, estrenada el passat 25 de juny, té l’objectiu de promoure la cultura de la ciberseguretat a tot l’ecosistema econòmic del país perquè pugui realitzar una transformació digital segura i, d’aquesta manera, poder recuperar l’activitat. Podeu visitar la seva pàgina web fent clic aquí: https://internetsegura.cat/empresa

La campanya, a través de cinc àmbits diferents que resumeixen la ciberseguretat al món empresarial, ajuda a construir un #NegoCibersegur. Així doncs, ofereix eines informatives, formatives i divulgatives perquè els professionals puguin tenir coneixements sobre el programari maliciós, la importància de les dades, l’ús dels dispositius, els plans de continuïtat i còpies de seguretat i, finalment, la confiança relacionada amb una aplicació eficient i efectiva de la ciberseguretat.

L’Agència, a través d’aquesta campanya i del Programa Internet Segura, entre altres accions i iniciatives, vol aconseguir un país cibersegur. Aquesta meta és primordial davant d’un context cada vegada més ferotge; sobretot en l’àmbit de les noves tecnologies.

L’Agència de Ciberseguretat  de Catalunya

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya és l’encarregada d’executar les polítiques públiques en matèria de ciberseguretat i desenvolupar l’estratègia de de la Generalitat de Catalunya en aquest tema. És l’organisme que governa la ciberseguretat a Catalunya.

S’encarrega d’establir el servei públic de ciberseguretat i treballa per garantir i augmentar el nivell de seguretat de les xarxes i els sistemes d’informació a Catalunya, així com la confiança digital dels ciutadans. Com a organisme competent aquesta matèria, es responsabilitza de l’establiment i el seguiment dels programes d’actuació en aquest àmbit, sota la direcció estratègica del Govern de la Generalitat de Catalunya, en coordinació amb les entitats del sector públic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i col·laborant amb governs locals de Catalunya, sector privat i societat civil.

El programa europeu CVETNET

El CVETNET és un projecte que té com a objectiu reforçar la formació contínua, les competències digitals i l’aprenentatge intergeneracional. En ell hi participen, a més de la Cambra de Terrassa, la Cambra de Comerç d’Espanya i les cambres de República Txeca, Àustria, Bulgària, AHK-Bulgària i Dóbritx i està cofinançat pel programa “Erasmus +”.

Què és “Digital Impulse Hub”?

Digital Impulse Hub és un projecte comú estratègic, fruit de la col·laboració pública i privada, per fomentar la transformació digital de la pime i del comerç, també del sector públic, fomentar la formació i capacitació digital i afavorir el creixement de les start-ups digitals, la innovació i la competitivitat internacional de les pimes. Aglutina centres de competència, universitats i els seus grups de recerca, l’administració local i empreses i start-ups, que són coordinades per la Cambra de Terrassa.

Està impulsat per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, l’Ajuntament de Rubí, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, l’Ajuntament de Terrassa, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la UPC, Consorci Localret i el Consell General de Cambres de Catalunya. El Digital Impulse Hub ja es troba registrat en el catàleg de Digital Innovation Hubs de la Comissió Europea. Per a més informació, consultar el lloc web:

https://www.digitalimpulsehub.eu/

Desplaça cap amunt