La Cambra de Comerç de Terrassa, exemple de bones pràctiques a la trobada internacional del programa Erasmus per a Nous Emprenedors (EYE), a Lituània

Cambra fons

L’entitat terrassenca, única a Catalunya que participa de manera
ininterrompuda des de l’inici del programa, que ara celebra quinze anys

La Cambra de Comerç de Terrassa, exemple de bones pràctiques a la trobada internacional del programa
Erasmus per a Nous Emprenedors (EYE), a Lituània

 

Els reptes del mercat laboral centraran l’estrena de la nova etapa de “Cambractiva”, espais de debat entorn el món de l’empresa i l’economia

Terrassa, 10 d’abril 2024 – La Cambra de Comerç de Terrassa tindrà un paper destacat en la trobada anual – Networking Meeting- del programa europeu Erasmus For Young Entrepreneurs (EYE) que, del 9 al 12 d’abril, se celebra a Kaunas,  Lituània.  L’entitat terrassenca, que participa en el programa des dels seus inicis, l’any 2009, exposa en aquest escenari internacional, davant de les entitats europees que participen en l’EYE, el treball de l’entitat en la seva gestió com a exemple de bones pràctiques. La Cambra de Comerç de Terrassa coordina una mitjana de 150 intercanvis anuals de l’EYE, finançat per la Comissió Europea, que impulsa la relació entre nous emprenedors i emprenedores i empreses consolidades

“Som l’única entitat a Catalunya que participa en l’Erasmus For Young Entrepreneurs (EYE)  des dels seus inicis, sense cap interrupció”, explica la cap de Projectes internacionals i Emprenedoria de la Cambra de Comerç de Terrassa, Anna Pajarón. I, encara més: “el primer intercanvi del conjunt del programa europeu va ser impulsat també per la corporació terrassenca”, explica la cap de Projectes Internacionals.

El programa EYE, que enguany celebra el 15è aniversari, tindrà la seva trobada anual aquesta setmana a Lituània. Hi assistiran representants de totes les entitats que col·laboren en el projecte a Europa, i la Cambra de Comerç de Terrassa tindrà un paper destacat. Anna Pajarón explica que “la gestió que es porta a terme des de la corporació terrassenca està molt ben considerada a Europa”. Per aquest motiu, el model terrassenc s’exposarà als assistents a la convocatòria internacional com a exemple de bones pràctiques en el desenvolupament de l’EYE. La Cambra de Comerç de Terrassa està distingida com  a  Flagship Project per la seva gestió del programa. Només hi ha cinc reconeixements d’aquests tipus a Europa.

La Cambra de Comerç de Terrassa està distingida com a Flagship Project pel seu desenvolupament de l’EYE.
Només hi ha cinc reconeixements com aquest a Europa

Aquest programa europeu permet a les empreses consolidades acollir en intercanvi a una persona nova emprenedora de qualsevol país de la Unió Europea o països associats durant un període d’1 a 6 mesos. La Comissió Europea finança amb una beca l’estada de la persona col·laboradora al país d’acollida, de manera que la relació entre la persona emprenedora i l’empresa d’acollida no té cap cost per a l’empresa.  L’entitat mediadora, com és el cas de la Cambra de Comerç de Terrassa, fa un treball proactiu per trobar el perfil més adient en cada cas i fer la gestió de tot el procés.

“Els beneficis són molts per ambdues parts”, explica Anna Pajarón. “Per a l’empresa d’acollida, millora els coneixements d’altres mercats, facilita la cerca de socis potencials i intensifica les relacions comercials. És una porta oberta a noves idees i oportunitats de negoci. Aporta aire fresc, i l’oportunitat de veure altres maneres de fer les coses”.

La Cambra de Comerç de Terrassa gestiona una mitjana de 150 intercanvis anuals. “Les nostres empreses acullen moltes persones noves emprenedores estrangeres”, apunta Pajarón. La responsable explica també que el programa s’organitza en consorcis internacionals, cadascun està integrat per deu entitats. Cada quatre anys assolim uns 800 intercanvis.

Experiència d’èxit a la Cambra B&W

Ara mateix, una de les empreses allotjades a la Cambra B&W de la Cambra de Comerç de Terrassa, NB Group, protagonitza un d’aquests intercanvis EYE amb un jove emprenedor de Polònia. “Per a nosaltres, es tracta d’un cas d’èxit que ens encoratja especialment”, explica Anna Pajarón.  “L’emprenedor Michal tenia una experiència prèvia com a desenvolupador web autònom i soci de Start-up a Polònia. Li calia la visió empresarial per entendre les necessitats dels clients, com aconseguir nous clients i la part empresarial més enllà del desenvolupament tecnològic. I per la seva banda, l’empresa d’acollida NB Group ha donat suport a Michal per aprendre el costat empresarial i Michal ha ajudat a innovar i desenvolupar la nova aplicació de NB “NB Ticket”.

Per la seva banda, aquest emprenedor polonès explica que del seu pas per l’empresa terrassenca “he après a ser no només un autònom fent llocs web i botigues en línia, sinó també a contractar, a externalitzar i a gestionar equips”. D’altra banda, el director de l’empresa NB Group, Daniel Sánchez, afegeix que “Michal té un coneixement molt ampli com a desenvolupador i ha contribuït molt al desenvolupament de la nova aplicació de NB “NB Ticket”. Michal https://www.webto.pl i NB Group https://www.nbgroup.es/ continuaran cooperant. Tenim bones idees de negoci conjunt per al futur”.

 

Desplaça cap amunt