Com afrontar els nous reptes de gestió de l’empresa?

Cambra fons

Compartir coneixement i experiència per enriquir el capital humà corporatiu

Els paradigmes clàssics de la gestió empresarial, ben apresos per les persones directives al capdavant de les empreses, trontollen davant la influència d’un entorn incert i canviant.

Així, el model clàssic de gestió –  la visió, la missió i els valors corporatius, les capacitats i habilitats per assolir els objectius i la realització de plans ben estructurats que aconsegueixin mobilitzar els nostres equips – sovint es troba condicionat, entre altres factors, per:

  1. La influència determinant de les tecnologies de la informació.
  2. Les diferents expectatives generacionals a l’empresa.
  3. La influència de la geopolítica.

En conseqüència, s’imposen nous models de gestió més tàctics i adaptatius que permeten la capacitat de reacció davant els canvis sobtats, causats per l’aparició de noves condicions que no podien ser previstes amb la dinàmica tradicional de la gestió empresarial. Com per exemple:

  • La intel·ligència estratègica: que orienta la vigilància de factors crítics que poden condicionar el nostre negoci d’una forma automatitzada, utilitzant eines sofisticades de vigilància tecnològica i d’intel·ligència competitiva que permetin a la nostra empresa anticipar-se en l’oferiment de productes i serveis que necessita el mercat. Aquest model potser encara queda una mica lluny de l’abast de la petita i mitjana empresa, però cal començar a pensar en aquest tipus de solucions per incrementar la rapidesa i la qualitat de la presa de decisions.
  • Nous models de gestió basats en la transferència de coneixement i experiència: compartir amb altres empreses del nostre entorn coneixements i experiència, pot convertir-se en un element útil per enfocar la solució de problemes de gestió que moltes vegades els tenim ja al damunt o per prevenir situacions viscudes pels altres empresaris, on les seves vivències es converteixen en una informació molt valuosa per implementar bones pràctiques.

Des de la Cambra, mitjançant el programa Plató, hem desenvolupat una dinàmica de treball que manté actius dos grups de directius/ves, per abordar temes com el canvi de valors generacionals, la digitalització, la intel·ligència artificial, el canvi climàtic, la gestió del coneixement i la innovació…

En definitiva, aquesta metodologia pretén fer una revisió de les tendències que influeixen sobre l’esdevenir de les empreses; valorar, en clau individual, com podrem reaccionar davant d’aquestes i, alhora, abordar com haurem de preparar als nostres equips per afrontar els futurs reptes de gestió.

Compartir coneixement i experiència esdevé avui una alternativa per a l’adaptació a la incertesa. La metodologia col·laborativa del programa Plató ens permetrà obrir-nos, fer xarxa social -presencial en aquest cas- i mantenir una dinàmica que enriqueix el capital relacional de la nostra empresa.

Vols saber-ne més?

Més informació sobre l’Executive Training Plató

O contacta’ns a: Sònia Pérez sperez@cambraterrassa.org

Desplaça cap amunt