Skip to main content

En el marc d’un dinar de gala dissenyat, dirigit i presentat per la xef i doctora Honoris Causa, Carme Ruscalleda

 

L’acte de lliurament dels  Premis Cambra 2024 uneix l’experiència empresarial i l’alta gastronomia

 

Clarity Stethoscope SL, de Sant Cugat del Vallès, Premi Cambra a la Millor Iniciativa Emprenedora

El president del Parlament de Catalunya, M.H. Sr. Josep Rull, fa un reconeixement a l’entitat terrassenca per “la seva vocació de servei al teixit empresarial”

 

Terrassa, 11 de juliol’24.- Unes 350 persones del món empresarial de la demarcació territorial de la Cambra de Comerç de Terrassa, representants polítics de l’àmbit empresarial, d’altres cambres catalanes i de la majoria dels ajuntaments de la demarcació han assistit avui a l’acte de lliurament de guardons dels Premis Cambra 2024. Entre els convidats, el president del Parlament de Catalunya, M.H. Sr. Josep Rull, i l’alcalde de Matadepera, Il·lm. Sr. Guillem Montagut com a amfitrió de l’esdeveniment celebrat en aquesta localitat. L’alcalde Sr. Montagut i el president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Sr. Ramon Talamàs, han estat els encarregats de donar la benvinguda als nombrosos comensals. Per la seva banda, el Sr. Josep Rull s’ha referit a l’esdeveniment “com un exemple d’autoestima col·lectiva d’un país lluminós i de com els poders públics, la iniciativa de la gent i l’empresa s’arrengleren”.

L’acte de lliurament dels Premis Cambra 2024 s’ha celebrat enguany en el marc d’un dinar de gala, únic i extraordinari, capaç d’unir el món empresarial i la gastronomia. La xef Carme Ruscalleda ha estat l’encarregada de dissenyar, crear, i dirigir, avui, aquest àpat tan singular, elaborat, a més, amb ingredients d’empreses del sector alimentari i de les begudes de la demarcació territorial o bé vinculades a l’entitat.

Cal recordar que les empreses guardonades en els Premis Cambra 2024 són Malltex SA (Terrassa), Circutor SAU (Viladecavalls), i Grup Crevin (Terrassa) en les categories a la Internacionalització, Innovació i Sostenibilitat respectivament. Per la seva banda, la Sra. Núria Penina Anfruns és la mereixedora del Premi Cambra a la Trajectòria Empresarial, en reconeixement dels seixanta anys dedicats al comerç i el seu esperit innovador i emprenedor.

Premi Cambra a la Millor Iniciativa Emprenedora

Clarity Stethoscope SL (Sant Cugat del Vallès) ha estat seleccionada avui com l’empresa guanyadora en la categoria dels Premis Cambra 2024 a la Millor Iniciativa Emprenedora. Els mateixos assistents a l’acte de lliurament dels Premis Cambra 2024, celebrat a La Masia Tartana de Matadepera, han triat, per votació a través de mitjans electrònics i de forma presencial, el millor dels tres projectes finalistes, exposats de manera breu en dos minuts durant l’esdeveniment. La metgessa Sra. Inés Alejandra Betancourt Torres, cofundadora del projecte amb Jacqueline Torres, ha recollit el guardó de la mà del Sr. Pere Mas Masachs, soci director de Masachs Naus Industrials SL.

Clarity Stethoscope SL, projecte de l’àmbit dels dispositius mèdics, consisteix en la transformació d’un telèfon mòbil en un estetoscopi per ser utilitzat directament en el domicili per part de pacients amb malaltia respiratòria crònica o aguda. La solució que aporta Clarity es basa en una configuració universal i de baix cost. Permet l’avaluació instantània de l’usuari mitjançant una trucada convencional i l’enviament de l’enregistrament a personal sanitari. A més, el dispositiu està associat a una plataforma d’IA per a una orientació diagnòstica.
El dispositiu, de caràcter físic, s’acobla al telèfon mòbil, i compta ja amb un prototip funcional validat. Inés Betancourt ha afirmat que “en el món hi ha 1.140 milions de persones afectades per malalties respiratòries com la bronquitis i la pneumònia. Aquest dispositiu dona confiança i tranquil·litat a aquelles persones que més ho necessiten. Ja tenim una corporació japonesa interessada en el dispositiu”.

Polarimetrics i Trisquel, ambdós de Terrassa, han estat els altres projectes finalistes. Aquesta és la segona edició que incorpora aquesta distinció especialment dirigida a empreses emergents i a noves iniciatives empresarials.

Els Premis Cambra 2024 es fonen amb l’alta gastronomia

La celebració avui de l’acte de lliurament de guardons dels Premis Cambra 2024 ha unit, de manera única i exquisida, l’experiència empresarial amb la gastronòmica. La reconeguda xef Carme Ruscalleda ha dissenyat, creat i presentat, avui, un menú on cada plat recollia el concepte de cada un dels cinc Premis Cambra 2024: a la Millor Iniciativa Emprenedora, amb l’aperitiu; a la Innovació, amb l’entrant; a la Internacionalització, amb el primer plat; a la Sostenibilitat, amb el segon plat. Per tancar un dinar inoblidable, el Premi a la Trajectòria Empresarial s’ha maridat amb les postres.

Els assistents han gaudit d’un dinar capaç de sorprendre per la innovació i, alhora, evocar sabors i ingredients tradicionals i pròxims. Cadascun dels plats ha estat elaborat amb productes provinents d’empreses de la demarcació o vinculades a la Cambra del sector de l’alimentació i les begudes.

Per a la Millor Iniciativa Emprenedora, la xef ha presentat “Una selecció gurmet de fruits del mar amb salsa fresca d’olives negres, acompanyada d’ametlles salades”. Tot seguit, com a entrant, s’ha servit un  “Gaspatxo sobre llit de fruita i verdura, i daus de formatge”, proposta pensada per al Premi a la  Innovació, atorgat a l’empresa Circutor SAU. El guardó ha estat recollit pel Sr. Joan Comelles, conseller delegat d’aquesta companyia. I ha estat lliurat pel Sr. Pere Navarro, vicepresident del Plenari del Consell de la Zona Franca.

El primer plat, segurament la proposta més sorprenent d’avui, ha estat un “Cebiche a la catalana”, amb bacallà marinat i favetes. Carme Ruscalleda apuntava que “el bacallà és molt estimat al país, és un producte que ha obert fronteres”. Un plat original per conceptualitzar el Premi a la Internacionalització. El guardó ha estat recollit per la Sra. Anna Bosch, CEO de Malltex. SA. I ha estat lliurat pel Sr. Xavier Garcia, director de Banca d’Empreses de la direcció territorial de CaixaBank a Barcelona.

El segon plat, dedicat al Premi a la Sostenibilitat ha estat acompanyat per “Un costellam amb préssec fornejat”. Amb aquest plat la xef ha fet valdre el treball de les empreses que es dediquen a la preparació de gammes amb el productes alimentaris. El Sr. Josep Martínez, CEO de l’empresa tèxtil Crevin, ha recollit el guardó de la mà del Sr. Toni Segarra president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Les postres i el Premi a la Trajectòria Empresarial, a la Sra. Núria Penina Anfruns

El moment de les postres ha estat un dels més emotius del lliurament dels Premis Cambra 2024. La xef Carme Ruscalleda ha presentat per al Premi a la Trajectòria Empresarial un mos dolç, entranyable i llaminer: “Pastisset Dàcar amb crema anglesa de taronja”. D’aquesta manera, es presentava també el Premi Trajectòria Empresarial, atorgat a la Sra. Núria Penina Anfruns. El guardó ha estat lliurat pel president del Parlament de Catalunya, MH. Josep Rull, el  vicepresident segon de la Cambra de Comerç de Terrassa, Sr. Nacho Navarro, i el director gerent de la Cambra de Comerç de Terrassa, Sr. Josep Prats.
La Sra. Núria Penina i Anfruns va ser seleccionada pel Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Terrassa i ratificada unànimement pel Ple de la Cambra com a Premi a la Trajectòria Empresarial considerant la seva llarga etapa empresarial en el món del comerç, amb una recurrent aposta per l’excel·lència tant del producte com del servei, inclosa l’arquitectura i disseny dels establiments, contribuint de manera notòria a la projecció i dignificació del comerç local.
Núria Penina va ser pionera, als anys vuitanta, “en la recerca de les millors marques prêt a porter del moment”. I, posaria en marxa diferents botigues pel seu compte. Actualment, són sis les botigues de les quals quatre se situen a Terrassa, una a Sabadell i una a Vic.

Amb el patrocini de: CaixaBank, Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Masachs Naus Industrials, Bidons Egara, Kern Pharma, Serafí, Vallescar, Vitaly, Agbar, Direxis TGO, Eurofragance, Fragrance Science, Hercal, Torrella Consulting, Abadal, Ametller Origen, Atrian Bakers, Cafès Prats Mercader, Carsa, Casa Gispert, Coca-Cola, Conservas Baymar, Iceland Seafood, La Frasera, La Sirena, Cellers Maset, Cafès Novell, Pastisart, Pastisseria Forn del Progrés, Raventós Basagoiti, Tacisa, Vinalium. Amb la col·laboració de Set de Gin, La FACT i el RACC. I com a Media Partners: Diari de Terrassa i VIA Empresa.

Close Menu